Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/9/lindbacka.se/httpd.www/wp-content/plugins/cforms/cforms.php on line 728 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/9/lindbacka.se/httpd.www/wp-content/plugins/cforms/cforms.php on line 731 Ett hål i väggen… | Lindbacka bruk AB

Ett hål i väggen…

2008-08-16

Efter nästan sju månader börjar hålet och dess omgivning bli färdigt.

Den 25 januari 2008 delade vi av ett stort rum till två i det gamla brukskontorets övervåning, allt för att få egna sovrum. Jag som fick det lilla krypinnet, låt vara med utsikt över Svartån på en halvmeters avstånd, hade dock ingen dörr till mitt rum. Ett kassavalv med tredubbel tegelmur var i vägen…

tegel

rds dörr

Men Fredrik var flitig och envis med bilningsmaskinen, Torbjörn och jag bröt brädor och öste ut rivningsrester genom fönstren och efter några timmars slit hade vi en ingång till mitt blivande sovrum.

Vi fortsatte renoveringen i Stora salen, köket, golv slipades och tillfälligt kontor fixades. Den bastanta kassavalvsdörren från Stora salen blev nu min sovrumsdörr. Givetvis piffade vi upp även denna dörr, från flanat grå färg till engelsk röd med bronserade krussiduller (som höll på att kosta mig synen efter en sodaskvätt i ögat).

kassadörr

I valvdelen mellan Stora salen och sovrummet höjdes och isolerades golvet, väggar och tak vitmålades och efter några bokhyllor så blev det en mysig biblioteksgång.

dörrhål

I dag har jag varit ensam på bruket så jag tog ett tag och kastade ut en 1,5 meter hög trave med 100-åriga tegelstenar, sågade ner gamla hyllor och städade upp. Nu återstår bara en liten avdelande vägg från biblioteksgången till kvarvarande del av Lindbackas gamla kassavalv.

rivningsvirke

Tipsa om sidan